Под надслов „Подкрепи и насърчи“ днес в Съдебната палата в Шумен се проведе шахматен турнир. В арена на партиите се превърна коридора на ет.2, а уменията си в шахматната игра показаха съдии, прокурори и съдебни служители от Окръжен съд, Окръжна прокуратура, Районен съд и Районна прокуратура и спортисти от шахматен клуб „Шумен“, съобщиха от пресцентъра на съда.

Йоан Иванов на 11 г., Димитър Русев на 12 г., Християн Денчев на 14 г., Михаил Костов на 15 г. и Георги Ганчев на 17 г. от шуменския шахматен клуб спечелиха по-голямата част от партиите и победиха участниците - магистрати и съдебни служители.

Демонстративното шахматно състезание предизвика голям интерес и се наложи на петте шахматни дъски да се проведат по няколко партии. Съдия беше младият треньор от клуба Радостин Рафаилов, който сподели, че състезанието е било доста оспорвано и похвали участниците от съдебната власт за умението им да играят шах.

В края на турнира децата от шахматен клуб „Шумен“ получиха подаръци, които им връчи  председателят на Окръжен съд – Шумен София Радославова. Те спечелиха и наградния фонд на турнира, който бе осигурен с доброволните средства на всички в Съдебната палата.

Шахматният турнир бе част от инициативите на Окръжен съд – Шумен по отбелязване на 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

Утре в 11.00 ч. съдии и служители на Окръжния съд в града ще посрещнат и най-малките си гости. Ученици от 4-ти клас на НУ „Ил.Р.Блъсков“ ще проведат своя час на класния в съдебната зала.

ШУМ.БГ