"Самсунг" обяви, че отлага за неопределено време пазарната премиера на първия си смартфон със сгъваем екран. Миналата седмица няколко издания за потребителска електроника съобщиха, че устройството не е готово за потребителите, тъй като екранът се поврежда след само 24 часа използване.

Това става броени дни преди насроченото излизане на Galaxy Fold на пазара в САЩ на 26 април. За 3 май бе предвидена премиерата за британския пазар.

В съобщението се казва, че проверки на съобщенията за проблеми с дисплея са показали, че те може да са свърани с местата, където са "пантите" между двете части. Освен това "субстанции" във вътрешността на смартфона може да влияят на качеството на дисплея.

Засега компанията се надява в рамките на няколко седмици да обяви нови дати за излизане на пазара.

Част от новите мерки ще бъдат допълнителни инструкции за това как да се работи с Galaxy Fold, как да се полагат грижи за скъпото устройство и какво да се прави със защитния слой върху дисплея. Една от повредите бе предизвикана от това, че използващият отлепи фолиото, защото помислил, че то е само, за да предпази от надраскване. Оказало се, че това изобщо не трябва да се прави, но не е имало ясно предупреждение в описанието.

Дневник