Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд непълнолетния Исмаил И. от Каолиново за убийството на 40-годишна жена, извършено м.г. в село Лятно, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Тежкото престъпление бе извършено на 8 юни 2018-та.

Компания от десетина души, сред които Исмаил, неговата майка и брат му, се черпели с ракия в  двора на мъж на име Любен. Там била и 40-годишната Емине Р.от Каолиново.

По някое време те се натъжила и се разплакала, тъй като наскоро починал баща й.  Тогава домакинът седнал до нея и без тя да усети измъкнал портмонето от джоба й. В него имало 25 лева. Любен ги взел, после върнал портфейла на Емине в якето й. Взел обаче мобилния й телефон и го скрил в дома си. Дал 20 лева от парите на Емине на брата на подсъдимия и го пратил да купи цигари и бира от селския магазин.

По-късно домакинът накарал Емине да си тръгва, като я избутал на улицата. След като жената установила, че телефонът й го няма се развикала, но Любен не я пуснал обратно и заключил вратата.

Около 23,00 часа Емине се върнала до къщата на Любен, започнала да крещи да й бъде върнат телефона. Подсъдимият Исмаил, който бил буден по това време и видял през прозореца Емине, излязъл на улицата и започнал да бие 40-годишната жена с ритници и юмруци по главата и тялото. Тя паднала пред къщата, където случайно я видял мъж от селото около 3,00 часа след полунощ. Той подал сигнал за намираща се в безпомощно състояние жена и тя била откарана в болницата в Шумен.

Исмаил, който бил глухоням по рождение, обяснил със знаци на майка си, че е набил Емине. Същия ден Любен се срещнал с Исмаил, който също с жестове му обяснил, че е набил Емине. Любен обаче знаел това и бил заснел побоя с телефона си. Дори пуснал записа в профила на племенника си във фейсбук.

Пострадала жена починала  от тежка черепно-мозъчна травма на 26 юни 2018 г. 

Непълнолетният Исмаил бил задържан и е в ареста и до момента. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 5 до 12 години заради предвидените в особената част на Наказателния кодекс наказания за непълнолетни.

ШУМ.БГ