12 улици или части от улици в централната част на Шумен ще бъдат спешно ремонтирани, след което ще бъдат вкарани в системата за платено почасово паркиране.

За разширяване на Синята зона се заговори миналата есен, когато кметът Любомир Христов обяви на сесия, че в нея ще бъдат включени около 20 улици. Той каза, че списъкът с улици ще бъде внесен за обсъждане в Общинския съвет до края на годината, но това не стана.

Имената на улиците "изплуваха" снощи в най-новата обществена поръчка на кметството. Тя е на стойност 354 хил. лв. с ДДС, като общината иска кърпежите да се извършат за по-малко от 2 месеца. Иска също пътностроителната фирма да даде 2 години гаранция. 

Разширената зона ще включва улици както южно, така и северно от бул. "Славянски". В северната част попадат ул. „Христо Смирненски,  ул. „Хан Крум“, ул. „Хан Омуртаг“, ул. „Марин Дринов“, ул. „Рафаил Попов“, ул. „Княз Борис I“ /само от бул. „Славянски“ до ул. „Цар Иван Александър“/, както и ул. „Ил. Р. Блъсков“ /в участъка от бул. „Симеон Велики“ до ул. „Цар Освободител“/.

Ул. „Цар Иван Александър“ не е включена в обществената поръчка за ремонт, но по информация на ШУМ.БГ тя също ще бъде направена платена.

В южната част в Синята зона ще попадне карето около Младежкия дом - т.е. части от ул. „Мизия“, ул. „Владимир Вичев“, ул. „Братя А. и В. Стоянови“, но също и пл. „Александър Стамболийски“ и ул. „Герила“ /само в участъка от ул. „Съединение“ до ул. „Драгоман“/.

ШУМ.БГ