Близо месец след странното изваждане на футболисти на "Черно море" от състава преди последния мач за сезона с "Лудогорец", все още няма официална позиция от клуба за случката. Версията е, че в клуба са се усъмнили, че футболисти са играли симулативно срещу ЦСКА в началото на май. Разкритията бяха направени седмици по-късно, а "Черно море" и до днес не е излязъл с официална позиция. От БФС и прокуратурата обявиха пред "Дневник", че не са получавали никакви сигнали по случая.

От клуба обаче така и не са коментирали случилото се. Единствен капитанът Георги Илиев няколко пъти коментира какво се случва.

За сметка това Националният фенклуб на "Черно море" излезе с официална позиция за отстранените играчи. Според феновете "има неоспорими доказателства, уличаващи част от футболистите".

"Организирано е вътрешно разследване след появили се съмнения за симулативно поведение в един от мачовете на отбора. Същото е проведено на най-високо ниво, благодарение на което са извлечени редица неоспорими доказателства, уличаващи част от футболистите, сред които и легендата на клуба Георги Илиев. Доказателства, които всеки здравомислещ човек би разбрал, че предвид мащаба на скандала, ние няма как да бъдем оторизирани да разпространим и единствените, които могат да оперират с тях са отново ръководителите на ПФК "Черно море" Варна", се казва в позицията на феновете.


"Повечето от Вас ще са очаквали нещо повече като информация. Това са фактите към този момент! Това са грозните факти, с които колкото и да не ни се иска трябва да се съобразим, докато не ни бъде предоставено ново доказателство, което освен емоционална да има и правна тежест, която да наклони везните в другата посока".

Дневник