Единадесетокласниците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ във Върбица получиха днес удостоверенията си за участие в Образователната програмата на ВСС „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури.”, съобщиха от Окръжния съд в Шумен. 

Това стана в присъствието на председателя на Шуменския окръжен съд София Радославова, ръководството на училището и учители.  

През изминалата учебна година Окръжен съд – Шумен разшири обхвата на програмата. 15 паралелки с ученици между 9-ти и 11- ти класове  на  СУ „Йоан Екзарх Български“ - Шумен, СУ „Н.Й.Вапцаров“ - с.Венец, СУ „Св. Паисий Хилендарски“ - Върбица, ПГ по икономика и ППМГ „Нанчо Повович“  бяха  аудиторията на шестимата съдии и служители – лектори от Окръжен съд – Шумен.

Учебната година, която започна октомври 2018 г. ще приключи утре, 26 юни с връчване на удостоверения на учениците от шуменските училища. 

Припомняме, че Програмата се осъществява по силата на Споразумение за сътрудничество между Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката, като целите са да се обогатят познанията на учениците за статута, структурата и функциите на съдебната власт у нас, да се формира правна грамотност и култура и повишаване на доверието в съдебната власт.

ШУМ.БГ