Отборът на Специализираните полицейски сили към Областната дирекция на МВР Шумен спечели първо място в турнира по стрелба, който се проведе днес Нови пазар във връзка с професионалния празник на Министерство на вътрешните работи 5 юли, съобщиха от пресцентъра на полицията

С общ резултат от 264 точки спецполицаите грабнаха златния медал в турнира. Двама от тях спечелиха второ и трето място в индивидуалното класиране. На второ място с общ резултат от 253 точки се класира отборът на ТСБОП- Шумен. Третото място в турнира с резултат от 244 точки спечели отборът на РУ-Нови пазар.

С резултат от 90 точки първи в индивидуалната надпревара стана гл. инсп. Стамен Белчев, началник на сектор ТС БОП - Шумен, Търговище. Общо 16 отбора участваха в днешния турнир, а за първи път тази година в надпреварата се включиха отбори от журналисти. Първо място с резултат от 137 точки е за отбора на Тв Шумен, втори се класира отборът на Радио Шумен с резултат от 125 точки, трети е сборен отбор БТА, 24 Шумен, с много добро участие е отборът на в-к Шуменска заря, на няколко точки след третият. В индивидуалното класиране първи сред репортерите стана Стоян Стоянов от РШ, който има личен резултат от 74 точки.

В четвъртък спортните мероприятия, посветени на професионалния празник на МВР, продължават с турнир по футбол.

ШУМ.БГ