За трета поредна година в ППМГ „Нано Попович“ се влиза с най-висок минимален бал след седми клас. Първото класиране бе обявено вчера на сайта на Регионалното управление на образованието в Шумен.

Последният, класиран в гимназията е с бал 388,5 /от максимално възможни 500/ и е за паралелка Математика и информатика с английски език. През предходните две години отново тази паралелка беше с най-висок праг за преодоляване. За 2018 г. той бе 407,5 т., а през 2017 - 400,5.

Второто място в тазгодишната класация е за паралелката Изобразително изкуство с изучаване на английски език в СУ „Сава Доброплодни“. Ученикът, влязъл там с най-нисък бал е 347,750 точки.

Трета в класацията е паралелка отново от Математическата гимназия - Биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда с английски език. Минималният бал за прием е 307 т.

При професионалните гимназии с най-висок минимален бал за прием след седми клас е паралелката Икономика и мениджмънт в Професионална гимназия по икономика – 203 т.
Следва друга паралелка в това училище Банково дело, с минимален бал за прием 174 т.

Следват ПГМЕТТ "Христо Ботев" с паралелка Компютърна техника и технологии и минимален бал 173 т., ПГМЕТТ "Христо Ботев с паралелка Приложно програмиране и ПГОХХТ с Организация и технология на фризьорските услуги, като минималният бал за двете е 165 т.

 

ШУМ.БГ