Шофьор на автобус на градския транспорт удари пешеходка тази сутрин около 10,00 часа, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Инцидентът е станал на кръстовището на бул. „Симеон Велики“ и ул. "Васил Друмев". Водачът на автобуса се движил по булеварда в посока изток и на зелен сигнал на светофара предприел завой наляво.  

В това време също на зелена светлина тръгнала да пресича 80-годишна жена от Шумен. Шофьорът не я пропуснал и я ударил. Тя е откарана в МБАЛ-Шумен за преглед.

Автобусът е бил без пътници. Водачът му е тестван за алкохол, пробата е отрицателна.

По-късно от пресцентъра на полицията съобщиха, че след преглед в болницата е установено, че ударената жена е с черепно-мозъчна травма. Тя е настанена в ОАРИЛ.

От ОД на МВР допълниха, че 18 пешеходци са били ранени и един е загинал при катастрофи от началото на годината до средата на месец юли в Шуменско.

За същия период в областта са станали 72 тежки пътни инцидента. В катастрофи са загинали 11 участници в движението, други 79 са били ранени.

Девет са случите с преобръщане на превозно средство извън пътното платно, при които има двама загинали и 12 ранени. Блъскане в дърво е другият по вид произшествия, като при този вид са регистрирани осем катастрофи, в които е загинал един и са ранени 10 души.

Осем пътни инцидента са възникнали след сблъсък между два автомобила под ъгъл, загинал е един, ранени са деветима. При челни удари между автомобили са отнети два човешки живота, ранени са осем души.

ШУМ.БГ