Люпко Петрович е новият треньор на ЦСКА, съобщиха от клуба. Легендарният сръбски специалист застава начело на тима вместо Добромир Митов, който става негов помощник.

Червените реагират часове след загубата от "Черно море" на "Българска армия", която разтърси клуба.

"Досега опитният специалист имаше ролята на консултант в клуба, но от днес ще ръководи мачовете, тренировъчния процес и всичко, свързано с подготовката на червените като наставник. Добри Митов ще продължи работата си в щаба като помощник, заедно с досегашните си колеги Милош Крушчич, Ивайло Станев, Ивайло Петров и Кирил Динчев", съобщиха червените.

Петрович започна работа на "Армията" през декември миналата година, когато стана консултант на треньорския щаб. След сезона ЦСКА гласува доверие на Добромир Митов, а Петрович остана да му помага. Сега обаче се предприема рокада.

"Проведохме сериозен разговор с играчите. Най-важното в този момент е отборът да заиграе като колектив. Футболистите трябва да осъзнаят, че от подобна ситуация се излиза, ако са задружни и си помагат на терена. Който се мисли за звезда, не тича, не се бори и не се раздава на терена, няма да играе. Играчите да не мислят за себе си, а да защитят честта на клуба и да се отблагодарят на публиката за подкрепата. Труден момент за всички, който ще се преодолее само с победи и по-добри игри и резултати. Затова обаче ще трябва дисциплина във всички аспекти и най-вече - голямо сърце за предстоящите трудни битки", бяха първите думи на Люпко Петрович.

След загубата в събота главният мениджър на тима Стойчо Стоилов обясни, че мерки ще се предприемат. "Оправдания много могат да се измислят. Въпросът е, че ние сме си виновни сами и всеки ще си понесе отговорността", заяви Стоилов.

Дневник