Нова серия от поредицата "Властелинът на пръстените" - един от най-големите филмови франчайзи на всички времена, е планирано да излезе в киносалоните през 2026 г., предаде Ройтерс.

Това е един от двата нови филма от "Властелинът на пръстените", обявени от Дейвид Заслав, главен изпълнителен директор на "Уорнър брос дискавъри".

Анди Съркис ще се превъплъти отново в ролята на Ам-гъл и ще режисира първия от двата филма, чието работно заглавие е "Властелинът на пръстените: Ловът на Ам-гъл", отбелязва Ройтерс.

Питър Джаксън, режисьор на трилогията "Властелинът на пръстените" отпреди две десетилетия, последван от три серии на поредицата "Хобит", ще бъде продуцент на новите филми.

Филмите са базирани на книгите на Дж. Р. Р. Толкин и действието се развива в измислената земя Средна земя, обитавана от хора, елфи, джуджета и хобити.

Предишните филми от франчайза спечелиха общо близо шест долара милиарда щатски долара общо в световните боксофиси. Продукцията от 2003 г. "Властелинът на пръстените: Завръщането на краля" е отличена с 11 награди "Оскар", включително и за най-добър филм.

Предварително обявен анимационен филм "Властелинът на пръстените", наречен "Войната на рохиримите", ще бъде пуснат по кината през декември тази година.

БТА