Министър-председателят Бойко Борисов е разговарял с президента на футболния "Арда" Петър Пешев за модернизацията на новака в Първа лига. На срещата са били още треньорът на отбора Стамен Белчев и капитанът му Иван Караджов.

От клуба са представили пред Борисов проекта за подобрения на стадион "Aрена Арда" в Кърджали. Освен поставянето на осветление, което е задължително условие за мачове в елита, се предвижда изграждане на козирка, табло и прилежаща инфраструктура, се казва в информацията от Министерския съвет.

"За да няма спекулации относно отпускането на финансови средства за ПФК "Арда", ръководството на клуба пое ангажимент пред министър-председателя да бъде организирана работна среща в Кърджали, на която да присъстват архитектите, изготвили проекта. Проектантите ще представят подробно плановете за подобряване на стадиона пред премиера Борисов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и пред министъра на финансите Владислав Горанов. Тази среща ще има за цел да се намери справедливо решение за финансиране на клуба, каквото получават всички останали клубове от Първа лига, като разходите ще се оптимизират максимално", посочват от Министерския съвет.

В последните години държавата вече отпусна милиони за изграждане на осветление и смена на терена на стадионите в няколко града.

Стадионът в Кърджали беше открит след ремонт май 2018 г. Първата модернизация от построяването му през 1961 г. насам струвала 2 млн. лева, като е включвала ремонт на футболното игрище и обновяване на настилката на лекоатлетическата писта, обновени са трибуните за зрители.

Дневник