"Берое" спря добрата серия на "Левски" и нанесе първата загуба на сините от началото на сезона в Първа лига, триумфирайки с 3:1 на стадион "Георги Аспарухов". С много организирана игра и ефективност в предни позиции, тимът от Стара Загора взе трите точки.

Педро Еуженио и Мартин Камбуров, който се разписа два пъти, бяха героите за "Берое". За "Левски" точен беше Франко Мазурек. Ветеранът Камбуров вкара своя 20-и гол срещу "Левски", доказвайки за пореден път, че е кошмар за синята защита.

Победата е четвърта поредна за "Берое" над "Левски". Тя може да коства на сините и първото място в шампионата, което дотук тимът дели с "Лудогорец". В неделя шампионите приемат ЦСКА и могат да излязат начело. Тимът от Стара Загора взе трета победа в петата си среща, като събира девет точки.

Още от началните минути "Берое" показа, че последните побед над сините носят допълнително самочувствие на тима. Футболистите на Александър Томаш контролираха играта и още във втората минута Иван Минчев отправи опасен удар.

Последваха добри минути и за "Левски", като сините имаха няколко пробива по фланговете. Гостите от Стара Загора също отговориха, но Йосипович се размина с топката при хубаво подаване на Педро Еуженио.

В 11-ата минута двубоят беше прекъснат, след като осветлението на стадион "Георги Аспарухов" изгасна. Оказа се, че токов удар в близост до стадиона на сините е довел до проблемите, заради които не се игра близо 25 минути.

В крайна сметка двубоят беше подновен, а "Берое" стигна до гол малко след повторното започване. В герой за гостите се превърна Педро Еуженио, който отбеляза попадението.

Португалецът беше точен в 39-ата минута, след като първоначално ударът му рикошира в защитник. След това Александър Цветков отново подаде към Еуженио и той намери целта с прецизен удар в долния десен ъгъл.

"Левски" получи добър шанс да изравни, но Найджъл Робърта пропусна.

Вместо това "Берое" беше по-близо до втори гол. Иван Бандаловски надскочи Мартин Райнов при центриране от корнер, но изстрелът му срещна страничния стълб.

На почивката Петър Хубчев реагира, като направи промяна. Той извади Нуно Рейш и пусна вместо него младият халф Илия Юруков. Това доведе до вътрешни рокади, като в центъра на защитата се върна Мартин Райнов.

Само девет минути след подновяването на играта обаче сините допуснаха втори гол. Негов автор стана Мартин Камбуров, който тъкмо се беше появил на терена.

Левски" изгуби лесно топката, като Райнов не беше на позицията си, топката стигна до Еуженио, а той веднага пусна към свободния Камбуров. Нападателят беше оставен сам от Юруков и нямаше никакви проблеми с едно докосване да прати топката в мрежата.

Вторият гол обърка всички планове на "Левски", като дълго време футболистите в синьо не успяха да реагират. Никой в средата на терена не се нагърби да организира играта, а се разчиташе основно на центрирания.

В 67-ата минута отново Камбуров се разписа и направи аванса на "Берое" три гола. Ветеранът се възползва от лошо изчистване след удар на Педро Еуженио и технично копна топката под гредата, за да вкара своя 20-и гол срещу "Левски" в своята кариера.

Камбуров реализира и своето 221-о попадение в българския елит.

В ситуация при изоставане от три гола "Левски" нямаше какво да губи и се понесе в атаки. Това доведе до натиск от домакините, в 75-ата и до попадение. Франко Мазурек се възползва от неточност в защитата на "Берое" и с плътен удар се разписа - 1:3.

До края на двубоя и двата тима имаха своите шансове, но по-чистите положения бяха за "Берое". При едно от тях Рубен Бригидо пропусна сам срещу вратаря.

Дневник