Рафаел Надал защитит титлата си в Монреал от турнира от сериите "Мастърс" 1000 и показа добра форма само две седмици преди започването на US Open. Световният №2 не срещна никакви проблеми срещу руснака Даниил Медведев и го победи само за 71 минути – 6:3, 6:0.

Испанецът впечатли с играта си, като беше и много по-свеж от Медведев. Надал се класира за финала без игра, след като съперникът му Гаел Монфис се отказа, докато руснакът трябваше да се справя със своя сънародник Карен Хачанов.

За Надал титлата е пета от канадския "Мастър" и общо 83-а в кариерата му. Едва за пръв път, откакто е професионалист, испанецът успява да защити титла на твърди кортове.

Рекордьорът Надал увеличи колекцията си от "Мастърс" титли на 35, оставяйки зад себе си Новак Джокович (33) и Роджър Федерер (28). През 2019 г. испанецът има три спечелени надпревари – Рим и "Ролан Гарос".

Срещата започна с труден сервис гейм на Надал, но след това испанецът заигра по-добре. Той проби Медведев в четвъртия гейм и си осигури ключово предимство, което не изпусна до края на сета.

Във втората част световният №2 беше безмилостен, усещайки разколебаването на съперника си. Надал заигра много уверено и завъртя "геврек" на Медведев, като не му даде и един гейм, затваряйки срещата по най-бързия начин.

След края на надпреварата стана ясно, че Надал ще пропусне предстоящия турнир в Синсинати отново от "Мастърс" 1000. Испанецът обясни това с натрупана умора и желание да се възстанови по-добре за US Open. Последният турнир от Големия шлем за сезона започва на 26 август.

Дневник