Водачът в ранглистата Новак Джокович заяви, че е отдаден на идеята да излезе начело в класирането по брой титли от Големия шлем в тениса. Сърбинът се надява походът му към целта да продължи с триумф на US Open, който започва в понеделник.

Джокович се намира в отлична форма, като спечели четири от последните пет турнира от Големия шлем. Сърбинът има 16 титли от Шлема, като изостава с две от Рафаел Надал и с четири от водача Роджър Федерер.

"Наясно съм с дискусиите около класацията за титлите от Големия шлем. Това поставя определено ниво на отговорност към мен, защото се стремя да го направя. Определено това е една от моите амбиции и цели", каза Джокович преди старта на US Open.

Сърбинът е големият фаворит за триумф във надпреварата. След контузията в лакътя Джокович направи великолепно завръщане от средата на 2018 г. и бързо се утвърди на върха в тениса при мъжете.

Водачът в ранглистата допълни, че с времето започва за оценява важността на титлите от Шлема.

"Аз съм на 32, така че нещата са малко по-различни, отколкото преди десет години, но все още се чувствам млад отвътре и отвън. Все още съм много мотивиран да продължа напред", каза още Джокович.

Дневник