С танци, веселие, музика и торта деца и родители сложиха финал на 13-тата лятна работилница, която шуменската библиотека „Стилиян Чилингиров“ организира за малчуганите през ваканционните месеци.

Над 200 деца това лято преминаха през клубовете и ателиетата, в които твориха, учиха и се забавляваха. Малки и по-големи хлапета участваха във фотоателие „Аз обичам Шумен”, клуб „Светът на кораловия риф зад стъклото на аквариума”, „Млад полицай”, клуб „Роботко”, „Сръчни ръчички”, краеведски клуб „Роден край”,  „Фешънателие” за изработване на модни аксесоари и колажи от модни скици, ателие „Весел лесен декупаж” за усвояване на декоративната техника и украсата на предмети за дома, в клуб „Бонсай”,

Днес в Английския двор на библиотеката бяха подредени част от творбите на децата, като повечето бяха включени в базар. Средствата от него традиционно отиват за закупуване на книжки за Детски отдел на РБ „Стилиян Чилингиров“.

След повече от час с танци и веселие тазгодишната лятна работилница завърши, а всички участници в нея получиха по парче торта.

ШУМ.БГ