Ценителите на автентичния вкус ще се съберат на кулинарен фест, който се открива утре в 12.00 часа в село Васил Друмев. "Забравени традиции-обредни трапези" е мотото на поредното трето издание на кулинарния фестивал, целта, на който е да се издирят и популяризират ястия на жар и вкусни гозби по стари рецепти, от времето на нашите баби. 

"Новото тази година на кулинарния фестивал е, че децата от лятната детска "Щурландия" към читалището ни ще се включат заедно със своите майки и баби и ще подредят своя трапеза", разказа за ШУМ.БГ  Мария Великова, секретар на НЧ „Добри Люцканов – 1912”.

Организаторите вече са осигурили маси, дърва и пирус и са категорични, че "на разпалена жарава всичко вкусно става". Те очакват своите гости от Стара Загора, Исперих, от читалищата на с. Ивански, Хан Крум, Драгоево и от други населени места и области, които ще се включат в кулинарната надпревара и с майсторство ще покажат своите характерни ястия.

Жури с председател Ути Бъчваров ще дегустира гозбите и ястията приготвени на жар и ще определи победителя, а организаторите са осигурили награди и сувенири. По време на кулинарния фест за любителите на народните традиции ще бъде представена и богата фолклорна програма с песни и хора.

ШУМ.БГ