Днес шуменските социалисти провеждат своята Общинска конференция, на която ще утвърдят кандидата си за кмет на Шумен, кандидатите за кметове на населени места, водачът на листата за общински съветници.

Конференцията започна към 10.00 часа в залата на Регионалния исторически музей  и в работата й участва председателят на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова.

По време на форума ще бъде представен анализ и оценка на общинската организация за евроизборите. Шуменските социалисти ще приемат анализ и оценка за работата на кметовете издигнати и подкрепени от БСП, както и на общинските съветници.

На конфернцията ще бъде утвърдена и общинската предизборна платформа за участие в местните избори в т.ч. и коалиционното партньорство.

Засега според участници в конференцията за кандидат-кмет на Шумен са спрягани 7-8 имена, издигнати от партийните организации, сред които Красимир Костов, Иван Йонков, Венцислав Венков, Валентин Маринов, Веселин Пенчев, Николай Калев и др. Някои от тях има вероятност да си направят отвод.

Кандидатът за кмет ще бъде определен след таен вот. Според Устава на партията Националният съвет е органът, който ще утвърди кандидата, предложен от Общинската конференция. Заседанието на Националния съвет на БСП, свързан с местните избори е на 3 септември.

Определените за делегати на конференцията са 142-ма от 84-те партийни организации в общината. 

ШУМ.БГ