С отворена дискусия за значението и възможностите, които осигурява членството в Европейския съюз започна днес в Шумен реализацията на проекта „Гражданите за Европа“. Залата на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ събра над 200 представители на домакините и на градовете партньори - Ксанти, Струмица и Браила.

Приветствие отправи зам.-кметът по култура и образование на Шумен Найден Косев. Той подчерта големия ентусиазъм, с който общината е организирала изпълнението на проекта. 

По време на дебата бяха представени различни гледни точки по теми, като образованието и реализацията на младите хора, пътуването в чужбина, семейството и традициите в ЕС.

Модератор на срещата беше общественият посредник Иван Капралов.

На 7 септември в 10,30 часа в горското училище до паметник „Създатели на българската държава“ на открито всеки от градовете ще представи културно-историческото си наследство.

Проектът на стойност 16 630 евро се финансира по програма „Европа за гражданите“ по мярка побратимяване на градове и има за цел да насърчи и улесни социалната и междукултурна ангажираност на европейските граждани и повишаване на знанието им за ценностите на Европейския съюз.

ШУМ.БГ