Уважаеми първокурсници, скъпи приятели, това е вашият ден. Благодаря ви, че избрахте нашия университет. И не сте сгрешили. Тук ще бъдете  обучавани от 370 преподаватели, по-голямата част от които са доценти и професори, и ще бъдете обгрижвани от 170 служители. С нищо няма да бъдат пренебрегнати вашите желания.

Това каза днес в приветствието си към 1100-те първокурсници на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ ректорът проф. Георги Колев.

На церемонията първи учебен ден пред сградата на ректората на висшето училище присъстваха областният управител Стефан Желев, зам.-кметът по образования на Шумен Найден Косев, председателят на комисията по образование към Общинския съвет Валентина Тодоворва, председателят на Националното представителство на студентските съвети Яна Вангелова и цялото ректорско ръководство. Водосвет отслужи архиерейският наместник отец Димитър.

"Днес за 55-ти път ние откриваме учебната година в Шуменския университет и вече за 55-ти път ние се събираме тук, за да си пожелаем успешно начало. Това е най-големият празник за всяко училище. На добър час!", пожела проф. Колев.

Той напомни на студентите да не забравят да бъдете отговорни не само пред преподавателите, а и пред своите родители.

ШУМ.БГ