Кметът Любомир Христов изказва огромната си благодарност към екипите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на ОД на МВР и КАТ, военното формирование 54060, на „Спешна помощ“ и на председателя на Съвета на директорите на фирма „Видеолукс холдинг“ Тодор Белчев за бързата реакция при потушаването на пожара, който се разрази на депото за временно съхранение на автомобилни гуми до колодрума в Шумен.

Това съобщиха от пресцентъра на община Шумен.

Оттам добавиха, че на място са се отзовали 35 пожарникари от Шумен, Нови пазар и Велики Преслав, заедно с ръководителя на пожарната комисар Иван Иванов; 25 служители на полицията и КАТ, заедно с директора Ялчън Расим; екип на Центъра за спешна медицинска помощ; цялото кметско ръководство; ръководството на Общинския щаб за защита при бедствия и аварии и заместник-областният управител Петко Шаренков.

"Само за три минути след поисканото съдействие от ръководството на фирма „Видеолукс холдинг“ изпратиха фадрома, с която беше ограничено разпространението на пожара. Без тази машина потушаването щеше да бъде невъзможно и опасността огънят да се разпространи и да създаде сериозен проблем на града, беше напълно реална", се казва в съобщението на общината. 

От администрацията добавиха още, че ще бъде въведено дежурство за наблюдение до окончателно овладяване на ситуацията.

ШУМ.БГ