6-годишно дете загина при тежка катастрофа на АМ “Хемус“ в посока от Варна към София, близо до Шумен, до надлеза на кв. Макак, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Ударили са се два автомобила - единият с русенска, другият с варненска регистрация. Сигнал за произшествието е получен в дежурната част на ОДМВР-Шумен малко след 18,15 часа днес. 

По-късно от пресцентъра на полицията уточниха, че са се блъснали Фолксваген Голф с варненска регистрация и Форд Фиеста с русенска. По първоначални данни водачът на Фолксвагена, 35-годишна жена от Варна, поради движение с несъобразена скорост и липса на достатъчно дистанция ударила движещия се пред нея лек автомобил Форд Фиеста. В резултат на удара Фордът се преобърнал на пътното платно.

На място е загинало 6-годишно дете, което пътувало във Форда. В МБАЛ – Шумен са откарани останалите трима пътници от Форда и 58-годишният водач, както и 35-годишната жена, която била зад волана на Фолксвагена и дете на 8 години, което е било в същата кола. Шофьорите са тествани за алкохол, наличие не е установено.

На място се извършва оглед.  Създадена е временна организация на движението. Превозните средства, движещи се в посока София, се отбиват при първия пътен възел на магистралата към Шумен.

От полицията по-късно допълниха, че майката на загиналото дете, 42-годишна жена, е с опасност за живота. След преглед са установени фрактури на множество ребра и тазови кости вдясно. С опасност за живота е и другата пътничка в автомобила, 75-годишна жена, която е в травми на ребра от двете страни и черепно-мозъчна травма.

Водачът на форда, 58-годишен мъж е с контузия на бял дроб и разкъсно-контузни рани на лявата ръка. В колата е пътуввало и друго дете на 6 години. То е със счупено ребро вляво и фрактура на челюстна кост.

35-годишната жена, която е пътувала с фолксвагена и 8-годишното й дете са прегледани и освободени за домашно лечение.

Репортер на ШУМ.БГ видя на място, че двете коли са се движили една зад друга в средната лента. Фолксвагенът е ударил Форда централно отзад с много висока скорост.

ШУМ.БГ