До месец ще започне основният ремонт на ул. "Петър Парчевич" в Шумен и строежът на новото кръгово кръстовище при ул. "Васил Априлов". В момента текат последни съгласувателни процедури, съобщиха от община Шумен.

Припомняме, че целеви средства за ремонта бяха отпуснати с постановление на Министерски съвет миналата година. Стартът на строителните работи се забави, тъй като фирмата, която спечели обществената поръчка - „Пътища и мостове“ от Варна, се отказа.

Впоследствие общината сключи договор с класираната на второ място "Барс" АД.

"В момента са в ход и до дни ще приключат съгласувателните процедури с присъединителните дружества, като ВиК, "Енерго Про" и "Аресгаз". След това ще бъде издадено разрешително за строеж и фирмата ще започне ремонта", обясни Валентина Йорданова, директор на дирекция „Устройство на територията“ в община Шумен.

Съгласно проекта на "Барс" на западния тротоар на ул. "П. Парчевич" ще се направят 57 паркоместа. На източната част ще се обособят други 42 места за коли.

Сградата на бившата поща на кръстовището с ул. "В. Априлов" вече е празна и до дни ще бъде съборена.

Новото кръгово там ще бъде повдигнато, с павета в периферията на кръга и тревна площ в центъра. В средата ще има стълб за осветление.

ШУМ.БГ