Три момичета, на 15, 16 и 17 г., са блъснати от 70-годишен шофьор в района на Изчислителния център, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Сигнал за инцидента е получен тази сутрин в 09:02 часа. Съобщено е, че на бул. „Велики Преслав“, в близост до кръстовището с ул. „Шуменска комуна“,  е възникнал пътен инцидент.

70-годишният Добри Христов от кв. "Дивдядово" се движил с Пежо-то си към Шумен. В райнона на Изчислителния център на пешеходната пътека той ударил трите момичета. "Карах бавно, видях момичетата, но те тръгнаха изведнъж да пресичат по диагонал", каза пред репортер на ШУМ.БГ шофьорът.

Децата са откарани за преглед в МБАЛ Шумен, контактни са. По-късно от пресцентъра на полицията допълниа, че децата са с охлузни рани и натъртвания. Освободени са за домашно лечение

Водачът е изпробван с техническо средство, като не е установено наличие на алкохол. На място са екипи на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Шумен и центъра за спешна медицинска помощ. Изясняват се обстоятелствата около пътния инцидент.

От полицията призовават водачите на да шофират в  посочения участък с повишено внимание и да спазват указанията на полицейските служители, които регулират движението.

ШУМ.БГ