34-годишна жена от с. Тимарево запалила ожъната царевична нива и е предизвикала пожар, който се е разпрострял към база със селскостопански инвентар, съобщиха от полицията днес.

Сигнал за пожар в двор е подаден в 17:32 часа и веднага към село Тимарево тръгнал екип на шуменската пожарна. На място огнеборците заварили да гори прикачен инвентар и установили, че в съседство горели две стърнища.

Пожарът бил овладян и погасен с помощта на 8 тона вода, а пламъците унищожили пулт на хедер, сеялка, хедер, пръскачка, хидравлични маркучи за култиватор на плуг. Установено било, че огънят тръгнал от царевичната нива, за което срещу 34-годишната жена е образувано досъдебно производство за извършеното престъпление.

Пожари в още две стърнища близо до с. Цани Гинчево и с. Царев брод гасиха вчера огнеборци от Каолиново и Шумен.

В 14:34 часа е получено съобщение за пожар в стърнище в село Цани Гинчево. Пламъците обхванали около 400 000 кв. м. и били погасени с 5 тона вода, като огнеборците спасили от унищожаване 500 декара смесена гора.

По-късно към 19:00 часа и шуменските огнеборци са гасили стърнище близо до с. Царев брод. Предполага се, че пожарът е запален от 55-годишния собственик на нивата. 

ШУМ.БГ