С гостуване на "Ференцварош" в Унгария продължава пътят на "Лудгорец" в Лига Европа. Българският шампион започна ударно в групите на турнира, като победи с 5:1 ЦСКА (Москва) в Разград и сега ще опита да продължи в положителен тон.

"Лудогорец" вече игра с "Ференцварош" през този сезон, като загуби два пъти от унгарския първенец в квалификациите на Шампионската лига. Според треньора Станислав Генчев обаче неговите футболисти "няма да търсят реванш, а израстване".

"Амбициите на отбора винаги са големи. Надявам се да победим и да продължим развитието си във възходяща линия. Няма да търсим реванш, а по-скоро добра игра и ще опитаме да покажем истинските си възможности. Сега мачовете са доста по-различни, тъй като са от груповата фаза за точки", каза Генчев.

Двубоят е тази вечер от 19.55 часа. ще бъде предаван по БНТ1.

Тимът от Разград е в серия от 18 мача без загуба във всички турнири. Последното поражение дойде именно срещу "Ференцварош" на 17 юли. Българският шампион има и шест поредни победи, в които вкара 15 гола и получи само два.

"Лудогорец" има и добри показатели като гост в Лига Европа, като е загубил само веднъж в последните си осем визити в турнира.

Съперникът "Ференцварош" също е в добра форма и е без загуба в седем мача. От началото на сезона унгарският шампион загуби само веднъж на своя стадион и това стана в среща от квалификациите на Шампионската лига.

В другия мач от групата ЦСКА (Москва) приема "Еспаньол".

Дневник