„Радвам се, че Демократична България – Обединение работи добре в Шумен. Радвам се, че имаме силен, енергичен и амбициозен кандидат, при това колега адвокат. Адвокатът е човек, който в кариерата си среща болката на хиляди хора и поема огромна отговорност за тяхната съдба. Това е достойна, свободна професия, която изисква доверието на хората и много голяма отговорност“. Това заяви евродепутатът Радан Кънев в Шумен по време на среща разговор с кандидата за кмет адвокат Артур Алтунят, кандидатите за общински съветници и с членове и симпатизанти на Демократична България – Обединение.

„Имаме амбиция за победа. Нека да се надяваме, че ще ми се наложи много скоро отново да дойда за балотажа. Имаме успешен мъж в разцвета на силите и на кариерата си“, допълни още Радан Кънев пред пълната зала в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“.

Кандидатът на Демократична България – Обединение адвокат Артур Алтунян отбеляза, че според него е логично резултатите от евроизборите през май 2019 да намерят своето продължение и в предстоящите местни избори. Той благодари за гласуваното му в аванс доверие и заяви, че Демократична България – Обединение ще има своето представителство в местната власт в Шумен. „Аз и семейството ми симпатизираме на дясната идея от началото на промените. Безпартиен съм и приемам себе си като гражданска квота, като човек, който има желание да взема решения целесъобразно и рационално“, каза още Артур Алтунян.

Според него хората са разочаровани и уморени от партийния начин на вземане на решения в местната власт. Демократична България – Обединение предлага алтернатива. „В града има много хора, които са експерти и тенденциозно или не, са отхвърлени или не им е дадена възможност да участват във вземането на решения. Ние ще се обърнем към всички тези специалисти, ще потърсим експертното начало. Нашият формат е широк – образовани млади хора, специалисти в различни области. Предлагаме хората, които ще вземат информирани решения“, каза адвокат Артур Алтунян.

Кандидатът за кмет обърна внимание на проблема с ниската избирателна активност през последните години и подкани шуменци да заявят отговорна гражданска позиция. Евродепутатът Радан Кънев също призова за крачка напред с бюлетина  № 66 на изборите на 27 октомври.

Пресцентър на „Демократична България – Обединение“