Започна асфалтирането на алеите в МБАЛ – Шумен и ремонт на пътя към село Васил Друмев, съобщиха от пресцентъра на общината.

Ремонтните дейности и в двата участъка се извършват от  „Автомагистрали – Черно море“ АД по спечелена обществена поръчка, обявена от администрацията. В процедурата са заложени 458 333 лв. без ДДС за пътя Р. Димитриево – Чернооково - Друмево - Овчарово – В. Друмев и 2 100 000 лв. за асфалтиране и кърпежи на улиците в Шумен.

По алеите в болницата от края на миналата седмица се извършват подготвителните дейности с фрезоване на настилката, уточниха от общината. Предстои компрометираните и разрушени участъци да бъдат асфалтирани. Ще се извърши и ръчно и машинно изкърпване на настилката.

Подготвителните работи за текущият ремонт на общинската пътна мрежа в частта от околовръстния път до входа на село Васил Друмев също са започнали миналата седмица.    Дейностите включват и ръчни и машинни кърпежи на уличното платно, локални ремонти на настилката и възстановяване на банкети и канавки.

ШУМ.БГ