Фирмите „Автомагистрали Черно море“ АД и "Барс" АД ще ремонтират и поддържат уличната мрежа в Шумен. Двете фирми спечелиха обявените от общината процедури на стойност близо 3 млн. лв.

За текущия ремонт на уличните настилки в града през следващите 12 месеца ще се грижи „Автомагистрали Черно море“. Строителната фирма бе класирана на първо място от комисията, работила по обществена поръчка на стойност 2 558 333 лв. без ДДС.

В поръчката влиза и ремонт на пътя Р. Димитриево – Чернооково - Друмево - Овчарово – В. Друмев, за който са отделени 458 333 лв. без ДДС. Останалите 2 100 000 лв. са за асфалтиране и кърпежи на улиците в Шумен. Кои от тях ще се ремонтират все още не е ясно. Преди седмица на брифинг в общината бе съобщено, че вече има изготвен списък с улици, който обаче не е окончателен и ще се допълва периодично.

Ясни са 12-те улици и части от тях, които ще бъдат ремонтирани от "Барс". Фирмата спечели обществената поръчка за 295 000 лв. без ДДС за асфалтиране на улици, които след това ще попаднат в Синя зона.

Това са ул. „Христо Смирненски,  ул. „Хан Крум“, ул. „Хан Омуртаг“, ул. „Марин Дринов“, ул. „Рафаил Попов“, ул. „Княз Борис I“ /само от бул. „Славянски“ до ул. „Цар Иван Александър“/, както и ул. „Ил. Р. Блъсков“ /в участъка от бул. „Симеон Велики“ до ул. „Цар Освободител“/, улиците около Младежкия дом - части от ул. „Мизия“, ул. „Владимир Вичев“, ул. „Братя А. и В. Стоянови“, но също и пл. „Александър Стамболийски“ и ул. „Герила“ /само в участъка от ул. „Съединение“ до ул. „Драгоман“/.

Фирмите ще започнат работа след подписване на договори с тях. В момента текат сроковете за обжалване на решенията на комисиите, работили по обществените поръчки.

ШУМ.БГ