Държавата трябва да помага за развитието на футбола, за да се повиши нивото му. Това предлага новият треньор на "Берое" Димитър Димитров-Херо, който се завърна в България. Специалистът, който се раздели с казахстанския "Иртиш", изрази мнение, че в българския футбол има корупция на всички нива.

"Много пъти съм коментирал тази тема, че това е още от 1989 г., когато според мен държавата абдикира от спорта и в частност от футбола. Знаете колко спортни школи се премахнаха, колко спортни интернати, загуби се масовостта от едно време в училищата и махалите", каза Димитров пред "Код спорт".

"При нас има и някои хубави закони, но когато не се спазват, нещата се провалят тотално. Трябва да се интегрират млади специалисти в чужбина, за да може да минат нужното обучение. Пропуснах може би първото – базите и условията. Оттам трябва да започнем, защото това е все едно учебниците и тетрадките за един ученик. Да се сведе до минимум корупцията, защото каквото и да си говорим, никой не може да изкара доказателства – фактури и документи за уреждане на тези неща, но това нещо витае във футбола много сериозно от много години", предложи Димитров като първи стъпки за справяне с проблемите.

Новият треньор на "Берое" описа бившия си тим "Лудогорец", като "бялата лястовица в българския футбол" и обяви, че е умерен оптимист за националния тим. "Все ми се струва, че Дерменджиев може да се изстиска още от потенциала, който имаме. Ролята на Гошо ще бъде да избере максимално бързо оптималните, защото мачовете на истината предстоят".

Дневник