Г-н Христов,

На 29 октомври, чрез местните електронни медии, разпространих покана до всички новоизбрани общински съветници за среща без вратовръзки и политически пристрастия, на която да обсъдим и стигнем до обща позиция по темата с водата.

На другия ден, също чрез електронни медии в Шумен, вие отправихте лично и само към мен покана да седнем на дебат по същата тема – за водата.

В поканата си до всички колеги аз написах, че водата няма цвят, а Шумен няма време да изчаква балотаж или насрочване на първо заседание на общинския съвет. Тази тема не е нито ваша, нито наша. Тя е обща, за нея трябва широк обществен консенсус, и това беше моето разбиране при инициативата за тази среща. Само преди дни стана ясно колко е важно да се дебатира тази тема.

В резултат - вие предпочетохте да ме назидавате и ме поучавате какви формални процедури искам да прескоча и кога гражданите стават общински съветници.

Благодаря ви за разясненията.

Но смятам да не се отзова на поканата ви, след това, което третият във вашата листа, бивш народен представител и посланик два мандата в Украйна г-н Красимир Минчев, написа на стената си във фейсбук.

Тъй като съм убеден, че не всички наши избиратели имат достъп до социалната мрежа, предоставям текста тук:

Шумен е нашият град, нека имаме енергия за още смислени дела в посока на това да става по-добрър.

С уважение: Венцислав Венков

Пресцентър на "БСП за България"