Люис Хамилтън се нуждае от три точки в предстоящия уикенд за Гран при на САЩ, за да си гарантира шеста световна титла във Формула 1. Въпреки че се насочва към голямата си цел и преследване на поредните рекорди, британският пилот смята, че дори още не е достигнал пика на своето представяне.

Ако спечели шеста титла, Хамилтън ще се доближи само на една от изравняване на рекорда на Михаел Шумахер (7). Британецът има и 83 победи в кариерата си, като отново изостава единствено от легендарния германец. Дори и на 34 години Хамилтън вярва, че още има накъде да се развива.

"Никога не съм смятал, че ще спечеля пет световни титли, а сега имам шанс да добавя още една – това е невероятно и нереално. Убеден съм, че още не съм достигнал своя пик и имам накъде да се развивам. Вярвам, че ще ставам още по-силен", каза британецът в навечерието на Гран при на САЩ.

Хамилтън има пет победи на пистата в Остин и общо шест в Щатите, след като триумфира на "Индианаполис" през 2007 г. През 2018 г. Кими Райконен прекъсна серията му от четири поредни успеха на американска територия и отложи шампионския му празник.

"Това е писта, която е успешна за мен, и аз имам план отново да се боря за победата. Ще натискам здраво през целия уикенд, което тук никога не е лесно", добави петкратният световен шампион.

За да си гарантира шеста титла, Хамилтън трябва да завърши осми или по-напред, като резултатът на неговия съотборник Валтери Ботас няма да има никакво значение. Британецът води със 74 точки пред финландския си съотборник в "Мерцедес".

Дневник