Кубрат Пулев продължава да е уверен, че може да стане световен шампион. Българският професионален боксьор се завърна в София след победата си срещу Райдел Букър и заяви, че гледа към мача за световната титла.

Там негов съперник до средата на следващата година трябва да е победителят от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа.

"И двамата са победими, и двамата са преодолими. Въпрос на ситуация, на тренировка, дори и на малшанс на самия ринг. Може би, Анди Руис ще ми е една идея по-удобен. Но не се знае - видяхте последния мач на Джошуа, той беше трагичен. Подцени ли противника, но беше много по-слаб от Анди Руис. Така че не се знае в този мач какво ще се случи", каза Пулев.

Той посочи, че се чувства много силен. "(Ставам) Все по-добър и по-добър. Имам чувството, че на 60 ще съм най-добър. Спечелването на колан ще е сбъдната мечта. Това ще ми осмисли дните и живота, и всичко, което съм правил до момента."

Пулев изтъкна, че по време на дългата подготовка в чужбина родината му е липсвала много. "България е рай за мен. За някои хора може да е ад, но за мен е рай. Идваше ми да целуна земята."

Боксьорът е останал впечатлен от отношението на американците. "Там оценяват всичко, когато е качествено, независимо дали е тяхно или чуждо. Не е като тук всичко наше да се плюе, а на чуждото да се радваме."

"Тази победа беше всичко за Кубрат, защото без нея нямаше да говорим сега за световните титли. Той заложи много", каза мениджърът му Ивайло Гоцев.

Дневник