В събота (16 ноември) и понеделник (18 ноември), в часовете от 08.00 до 18.00 часа  се спира движението на автомобили, в частта от отбивката за Гробищния парк до кръговото кръстовище на Главен път I-2. Това съобщиха днес от пресцентъра на общината. Оттам допълниха още, че по същото време се забранява още влизането на превозни средства от кръговото кръстовище на Главен път I-2 на разклона с кв. „Макак“ в посока към Шумен.

Промяната е във връзка със започналия ремонт на пътното платно по ул. "Университетска". Асфалтът е фрезован, извършени са локални ремонти по пътното платно за укрепване на пропадналата настилка, изградени са канавки, нови бордюри и улеи за отводняване. Положени са допълнително два пласта асфалт и започва цялостното преасфалтиране на пътя. Ремонтните дейности се извършват от АМ „Черно море“ и се очаква да приключат в началото на следващата седмица.

За обходен маршрут може да се използват Главен път I-2, в посока към Русе през Пети километър или пътят в посока към Варна по околовръстното шосе за кв. „Тракия“, уточняват от общината.

ШУМ.БГ