Американската рок група "Мотли Крю" (Mötley Crüe), основана през 1980 г. от барабаниста Томи Лий и басиста Ники Сикс, обяви, че отното се събира за турне в САЩ по-малко от пет години, след като направи концертна обиколка, за която твърдеше, че ще е прощална и финална в съвместната им кариера.

Към тях в това предстоящо турне ще се присъединят и групите "Деф Лепард" и "Пойзън". Датите обаче все още предстои да бъдат оповестени.

Малко преди тяхното уж прощално турне през 2014 и 2015 г., на пресконференция групата подписа документ, който по думите им трябваше да сложи официален край на тяхната концертна дейност.

Вчера обаче те публикуваха онлайн видео, в което този договор бива взривен, а в свое изявление написаха, че споразумението отпада, тъй като цяло ново поколение от почитатели на "Мотли Крю" настоявало групата да се събере отново.

През 2014 г. бас китаристът Ники Сикс заяви изрично в интервю за "Ролинг стоун", че те няма да могат да свирят отново заедно законно. Тогава той допълни, че единствената вратичка е, ако и четиримата членове на групата имат желание да го направят. Само тогава те биха могли да отменят собствения си договор. "Има хора в тази група, които биха отказали да го направят някога отново и в момента разговаряте с един от тях", бяха част от думите му пред изданието.

Той коментира още, че няма количество пари, което да го накара да го направи отново, "тъй като изпитвам такава гордост от начина, по който приключваме".

През февруари тази година Сикс потвърди пред "Ролинг Стоун" отново, че с групата нямат никакви планове да се събират отново.

През последните седмици обаче се появиха няколко предположения, че такъв сценарий е възможен , отбелязва Би Би Си. В официалния "Туитър" профил на групата бе споделена петиция, в която почитатели призовават бандата да се събере, а към нея бе написан коментара: "Това е интересно."

След това туитър бе изтрит и по него не е имало коментар от мениджмънта на групата.

По време на обявеното като прощално турне на "Мотли Крю" през 2014 и 2015 г. те правят ощо 158 концерта. Последният е в родния им град Лос Анджелис на 31 декември 2015 г..

Те съвсем не са единствените, които променят плановете си, след като веднъж са обявили, че се разделят завинаги. По подобен начин постъпиха и други големи групи и изпълнители като A-ha, The Who, "Блек Сабат", Фил Колинс, както и Kiss, които наскоро включиха и България в прощалното си турне през 2020 г..

Дневник