След над два часа обсъждане и гласуване общинските съветници определиха съставите на постоянните комисии. Комисиите са 10 и всяка от тях има по седем члена.  

Най-продължителен бе дебатът за председател на комисията по „Просвета, образование и наука“. След три гласувания и номинации на Борислав Беджев, Бисерка Йовчева, Живка Тонева, Албена Иванова за председател бе избрана Албена Иванова от ГЕРБ.

Комисията по "Бюджет и финанси" ще бъде ръководена от Виолета Неделчева от ГЕРБ. Тя бе неин председател и в предходния Общински съвет.

Детелина Куртева от ГЕРБ бе избрана за председател на постоянната комисия „Икономическа политика, общинска собственост и контрол по сделките с общинско имущество“.

Комисията по „Териториално развитие и селищно устройство“ ще се ръководи в този мандат на Общинския съвет от Артур Алтунян от „Демократична България“

Светлозар Начев от ГЕРБ оглави комисията по „Екология и селско стопанство“.  Деница Спасова също от ГЕРБ бе избрана единодушно за председател на комисията „Култура, културно-историческо наследство, туризъм, интеграционна политика и вероизповедания“.

Комисията „Здравеопазване и социална политика“ ще се ръководи от д-р Ивайло Петров от  Местната коалиция ДБГ (БНД, ЕНП, ССД, Глас народен и НДСВ). Друг медик д-р Янаки Янакиев от ГЕРБ бе избран за председател на комисията „Младежки дейности и спорт“. Също съветник от ГЕРБ – Камен Андонов оглави комисията „Европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодействие с неправителствени организации“.

Шест адвокати и председателят на Общинския съвет в предходния му мандат Борислав Беджев, който е професор по научна специалност „Комуникационни мрежи и системи влязоха в състава на комисията „Правна и опазване на обществения ред“. За неин председател бе избран Светозар Петков от ГЕРБ.

Лили Петрова от БСП не попадна в състава на нито една от комисиите. Това според общинския председател на социалистите Веселин Пенчев е в разрез с Правилника за дейността на местния парламент, според който всеки общински съветник трябва да е член поне на една постоянна комисия.

ШУМ.БГ