Досъдебни производства са образувани срещу двама шофьори, които са хванати да карат след употреба на алкохол, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен. Заради нарушението мъжете, на 55 г. и на 29 г., са били задържани в полицията за срок до 24 часа. 

Малко след 11 часа в събота в полицията е получен сигнал за ПТП край Шумен, на около 500 метра след кръговото движение в посока към Силистра. Към мястото на инцидента е насочен полицейски екип. След пристигане пътните полицаи установили, че водач на лек автомобил Пежо 307 с шуменска регистрация се блъснал в крайпътно  дърво.

При отработване на произшествието  униформените установили, че водачът, 55-годишен мъж от Шумен е в нетрезво състояние. Изпробван е с дрегер, който отчел 2,87 промила в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ.

Кръвна проба за анализ отказал да даде и 29-годишен мъж, който бил спрян за проверка на  кръстовище, образувано от улиците „Васил Априлов“ и „Харалан Ангелов“ около 03:10 часа. Мъжът бил зад волана на лек автомобил Фолксваген Голф. Тестван бил с дрегер, който отчел 1,81 промила в издишания въздух.

ШУМ.БГ