Ветеранът от Втората световна война Никола Пенчев от каспичанското с. Златна нива отпразнува 98-мия си рожден ден. Тържеството организирано от Военно окръжие - Шумен се проведе в Обединено училище „Свети Паисий Хилендарски” град Плиска, съобщиха организаторите.

 Да го поздравят и да засвидетелстват уважение на тържеството присъстваха кметовете на Община Каспичан, с. Златна нива, с. Върбяне, служители на Военно окръжие - Шумен, военнослужещи от в.ф.54060 – Шумен и представител на частна фирма.

Възпитаници на училището поздравиха ветерана с песни, танци и стихотворения и подариха на рожденика картичка, изработена от тях, специално за случая.

В знак на уважение и признателност рожденикът получи финансова подкрепа от Община Каспичан за отопление през зимния сезон, поздравителни адреси и торта, осигурена от местна фирма.

Присъстващите на тържеството видяха униформа от Втората световна война, представена от к-н о.з. Йовчо Иванов от шуменския регионален клуб „Традиция”, както и съвременната униформа на картечар, показана от ефр. Венцислав Денков от в.ф. 54060 - Шумен.

Никола Пенчев е участвал във Втората световна война, служил в 6-ти пехотен полк като картечар. Днес живее в с. Златна нива и е подкрепян от неговата дъщеря.

ШУМ.БГ