Бившият национал Борислав Кьосев ще бъде издигнат за кандидат за председател на федерацията по волейбол (БФВ). В четвъртък клубовете, които ще го подкрепят, ще дадат пресконференция.

Очаква се сред тях да е ръководеният от Мартин Стоев "Сливнишки герой", пише "Тема спорт".

Преди седмица Кьосев заяви пред "Дневник", че не е изключено да се кандидатира при евентуалното свикване на извънредно общо събрание. За това се бори опозицията, чийто кандидат е Любомир Ганев.

В годините двамата са показвали близост, като бяха заедно в управителния съвет на федерацията. Предположенията са, че зад издигането на Кьосев стои идеята на дългогодишния президент на БФВ Данчо Лазаров да запази властта в ръцете си, като стане почетен председател на федерацията.

"За разлика от Любо не съм бил толкова навътре във финансите и в управлението на федерацията. Аз съм си, както се казва, работар човек. Клубовете трябва да решат кого ще подкрепят. Ако реша да се кандидатирам, не смятам да хукна по клубовете и да обещавам врели-некипели. В програмата на Любо около 70% от нещата са действащи и сега. Да, ще трябва да се стегнат редиците. Да се намалят членовете на управителния съвет, може би, но да са по-малко от 21 - няма как да стане", каза Кьосев пред "Дневник".

Дневник