Президентът на БФС трябва да е човек, който може да налага мнение и да не е фалирал. Това заяви собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев след заседанието на изпълнителния комитет, на което стана член на комисия, отговорна за въвеждането на видеотехнологиите в България.

"Трябва да е човек с характер, който да може да налага мнение. Трябва да е човек, който не е фалирал и знае как се ръководи една организация или бизнес. Трябва да е авторитет и да обича футбола. Това са основни мои изисквания към човека, когото бих подкрепил", каза Домусчиев и посочи, че не смята да се кандидатира за поста.

Той добави, че би приел да е в следващия изпълком на БФС след конгреса на 7 юни, ако има общи възгледи с избрания президент. "Искам да видя има ли нужда от мен, кой ще е човекът и дали мога да работя с него".

Според него спечелването на дуела с "Ференцварош" и класирането на "Лудогорец" за 1/16-финалите в Лига Европа е много голямо постижение, защото в Унгария правителството подкрепя футбола и строи стадиони. "Тук не е въпросът да сравняваш бюджетите на клубовете, а какво имат те и къде сме ние. Неминуемо унгарският футбол ще продължи да се развива и ще стават отборите им все по-силни."

Домусчиев смята, че нивото в България се подобрява. "Радвам се, че има повече отбори, които играят като равен с равен с "Лудогорец". Виждате, че "Лудогорец" не се представя лошо на европейската сцена. Това, че "Локомотив" (Пловдив), ЦСКА, "Левски" и "Черно море" играят като равен с равен, показва, че нивото се вдига."

 Дневник