Карло Анчелоти е пред завръщане в английския футбол, след като е постигнал договорка с "Евертън". Това съобщава Sky Sports, позовавайки се на информация от надежден източник. Италианецът, който беше уволнен от "Наполи" преди по-малко от седмица, е пристигнал в Мърсисайд в понеделник, за да преговаря с "карамелите".

Очаква се договорът да бъде оповестен официално в сряда преди четвъртфиналния мач в Купата на Лигата срещу "Лестър". В двубоя с "лисиците" "Евертън" отново ще бъде воден от временния мениджър Дънкан Фъргюсън.

Шотландецът стабилизира тима след уволнението на Марко Силва, като победи "Челси" и след това взе точка от "Манчестър юнайтед" на "Олд трафорд". Очаква се Фъргюсън да остане в щаба на Анчелоти.

От "Евертън" не потвърдиха за Анчелоти, но признаха, че водят разговори с няколко имена. Главният акционер Фарад Мошири и президентът Бил Кенрайт са разговаряли още с Дейвид Мойс и наставникът на китайския "Шанхай" Витор Перейра, но Анчелоти е бил опция №1.

Италианецът водеше "Челси" между 2009 и 2011 г., като спечели титлата, ФА къп и "Къмюнити шийлд" със сините. Завръщането му във Висшата лига ще отбележи ангажирането на още един мениджър, печелил титлата. От настоящите мениджъри това са правили Пеп Гуардиола, Жозе Моуриньо и Мануел Пелегрини.

Считаше се, че 60-годишният италианец е фаворит за мениджърския пост в "Арсенал". "Артилеристите" обаче са се насочили към помощникът на Гуардиола в "Сити" Микел Артета. Халфът игра за "Арсенал" между 2011 и 2016 г. Друго обсъждано име е бившият капитан на тима Патрик Виейра.

Дневник