Момченце на една година и три месеца се нуждае от помощта и подкрепата на дарители, за да се справи с две тежки диагнози. Малкият Ангел Петров от Шумен е диагностициран с вътрешна хидроцефалия и церебрална парализа. Лечението му изисква средства, непосилни за семейството му, съобщиха близки.

Ангел има братче близнак. Раждат се прекалено рано - в 31 г.с., като тежат едва 1300 и 1400 гр.  Две седмици след раждането Ангел е диагностициран с вътрешна хидроцефалия. Във времето на чакане, за да достигне нужните за операция 2 кг., се установява и междукамерен дефект на сърцето, за което обаче не се нуждае от оперативна намеса.

Една седмица преди да бъде извършена мозъчната операция, офталмолозите откриват и ретинопатия. Тя налага лазерна операция и на двете очи. Така преминава през първата операция, след което идва ред и на втората - на главичката и поставяне на клапата. След нея обаче следват още две операции, като едва последната е успешна и клапата вече работи.

За жалост, следват още изпитания. Родителите виждат забавяне в развитието и посещават невролог. Той поставя диагнозата детска церебрална парализа. За да може Ангел да я пребори, са нужни ежедневни рехабилитации. Семейството се обръща към специализирания център в Истанбул RİBEM Riskli Bebek Danışma Merkezi. Първият цикъл на рехабилитация предстои през април, като за него са необходими 11 хил. Евро - средства, които са непосилни за семейството на Ангел. 

“Обръщам се към Вас, мили дарители! Моля Ви от цялото си сърце. Нека да дадем шанс на този прекрасен и борбен Ангел да има пълноценен живот, за да може да играе с брат си и да постигне мечтите си с Ваша помощ!”, пише майката на момченцето Христина Стоянова.

На този етап всеки, който иска да помогне, може да го направи чрез платформата на Хелп Карма – ето тук.

Все още детенцето няма дарителска сметка, но тя съвсем скоро ще бъде открита, увериха близките му.

ШУМ.БГ