Американецът Томи Пол е съперник на Григор Димитров във втория кръг на Australian Open. На старта той се справи с Леонардо Майер в четири сета – 4:6, 6;4, 6:4, 6:4, и си осигури среща с бившия №3.

Пол победи представителя на Аржентина след 2.41 часа.

До момента Димитров и 22-годишният Пол никога не са се срещали на ниво АТП. Американецът е професионалист от 2015 г. В момента той е №80 в света, като най-добрият му ранкинг е 79-ото място от края на миналата година.

Достигането до втори кръг в Мелбърн е най-доброто представяне на Пол в турнирите от Големия шлем. Дотук той имаше две отпадания на старта на US Open (2015 и 2017) и едно на "Ролан Гарос" (2019).

Димитров започна с победа над Хуан Игнасио Лондеро след обрат. Българинът обясни, че е допуснал много грешки в първия кръг, но е доволен от физическата си форма.

Мачовете от втория ден на турнира донесоха и първата голяма изненада при дамите, след като шампионката от 2008 г. Мария Шарапова отпадна. Рускинята загуби от Дона Векич с 3:6, 4:6 след 1.22 часа.

За Шарапова това е едва второ отпадане в Мелбърн в първи кръг, след като загуби на старта и през 2010 г.

При мъжете с убедителна победа стартира Рафаел Надал, който надигра в три сета Уго Делиен. Световният №1 се справи с боливиеца след 6:2, 6:3, 6:0 за два часа и четири минути.

Освен Надал напред продължават Марин Чилич, Доминик Тийм, Карен Хачанов, Милош Раонич, Фабио Фонини и Диего Шварцман.

Дневник