"Лудогорец" записа първа загуба по време на зимната си подготовка. Българският шампион отстъпи с 0:2 на полския първенец "Пяст" (Гливице).

Това беше втора контрола за тима на Павел Върба в турския курорт Белек. В първия си мач "Лудогорец" надви "Висла" (Плоцк). Следващата контрола на българския шампион е на 29 януари срещу казахстанския "Кайрат".

Полският тим поведе след 11 минути игра, когато се разписа централният защитник Урош Корун. Отбраната на "Лудогорец" не успя да изчисти топката при статично положение, тя се върна в словенеца, чийто удар от воле рикошира в гърба на Клаудиу Кешеру, и влетя в мрежата на българския шампион.

Футболистите на Върба създадоха възможности през първата част, но или последното подаване не беше точно, или защитата на поляците действаше добре, за да не се стигне до гол.

В 41-ата минута "Пяст" успя да вкара за втори път, този път след отлична атака. Пробив по лявото крило завърши с прострелно центриране, а голмайсторът на тима Пьотр Парзишек се разписа с удар с левия крак.

За втората част Върба смени всичките си футболисти. "Лудогорец" беше по-дейният отбор, като в 70-ата минута Якуб Швиерчок не успя да поеме добре топката в наказателното поле след центриране на Жоржиньо и тя бе уловена от вратаря на "Пяст". По-късно Марселиньо стреля от малък ъгъл, но Шматула изби.

В 81-ата минута Швиерчок пропусна отлична възможност. От няколко метра нападателят стреля над вратата след подаване на Жоржиньо, който беше изведен отлично от Марселиньо.

Дневник