Отборът по американски футбол с името Шумен - Пивоварите (Shumen Brewers) вече е факт. В тима вече има над 15 момчета и мъже, като двама от тях са от Търговище.

Треньор на шуменския отбор ще е американец. Той се казва Николас Малучи от Бъфало, щата Ню Йорк. От пет години Малучи живее във Варна, тренирал е американски футбол в родината си и сега се ангажира да покаже тънкостите на този спорт на шуменци.

Първата официална тренировка на Пивоварите ще е на 1 февруари, събота, от 11,00 часа на помощното игрище на ст. „Панайот Волов“. 

„Закупили сме топки, конуси, необходими за тренировките. В събота ще е първата официална тренировка с новия треньор, но вече направихме няколко занимания. Гостувахме на Акулите от Варна (Varna Sharks) . Тренирахме заедно с тях на стадион „Локомотив“. Варненци вече работят на професионално ниво. Техен треньор е германец, който живее в града“, каза за ШУМ.БГ Милен Минев от Shumen Brewers.

Той допълни, че създават отбора, за да покажат, че и в Шумен може да се сложи началото на нещо ново и интересно. От  Shumen Brewers канят всички, които искат да се запознаят или да се занимават със спорта американски футбол на официалната си тренировка.

Телефон за контакти със Shumen Brewers: 0888855656.

ШУМ.БГ