Двойният стандарт не е нещо ново в Холивуд. Когато съдебната битка между Джони Деп и Амбър Хърд започна през 2016 г, всички се нахвърлиха върху актьора и го заклеймиха като насилник. Деп многократно се опита да отрече, че е нападал Хърд и заяви, че всъщност той е бил жертвата на насилие, но либералният свят бе категоричен – мъжете абсолютно винаги са виновни, жените са жертвите.
 

Но истината винаги излиза наяве, а нещата не винаги са такива, каквито изглеждат.

Daily Mail успяват да се доберат до записи от брачната терапия, която Деп и Хърд провеждат, за да спасят брака си. А в тях лъсват всички лъжи на активистката за женски права. В разговора от 2015 г. тя признава, че е ударила Джони, а той настоява двамата да се разделят.

Двойката обсъжда брачните си проблеми, когато Деп заявява, че тя го е ударила с юмрук. Хърд отговаря: „Съжалявам, но... не съм те ударила, просто те шляпнах по лицето с шамар. Не те удрях с юмрук. Скъпи, не те ударих. Не знам защо го направих, но ти си добре. Не те нараних, не съм те ударила с юмрук, просто леко те ударих.“

Деп отговаря с уморен глас: „Тръгнах си снощи, защото не можех да приема факта, че можеше да има още физическо насилие между нас“, а Хърд, която през 2016 г. поиска развод от актьора, тъй като я е пребивал, отговаря: „Обещавам ти, няма да има повече насилие! Господи, знаеш, че понякога се ядосвам толкова много, че губя контрол! Аз съм човек, хората се ядосват.“

Записите само доказват твърденията на Деп, че Хърд го е нападала, а понякога дори е хвърляла предмети срещу него. Ала тогава, когато той признава своята истина, актрисата от „Аквамен“ му отговаря с есе от 300 страници, в които описва „ужасяващото насилие“, което е преживяла.

Много от приятелите на Джони Деп се застъпиха за него, бивайки категорични, че човекът, когото познават, е неспособен да посегне на жена. В края на делото, той бе осъден да плати 7 милиона долара на бившата си съпруга. От своя страна Амбър Хърд ги дари за благотворителност.

Ала кариерата на Деп вече не бе същата - „Карибски пирати“ решиха, че франчайза вече няма нужда от своя капитан Джак Спароу, участието му във „Фантастични зверове и къде да ги намерим“ доведе до недоволството на феновете на Хари Потър, а филмите бяха бойкотирани.

В дългият запис Амбър признава, че го е замервала с предмети: „Това, че хвърлям чаши, чайници и вази по теб не означава, че не можеш да дойдеш и да почукаш на вратата ми“, казва тя през сълзи.

„Наистина ли? Просто да те оставя да ме замерваш с тях?“, пита Деп. Той също признава, че е хвърлил нещо срещу нея, но само веднъж, и то когато тя го замерва с кофа в Австралия. Именно тогава Джони Деп се появява с наранен пръст.

Когато Деп казва, че го е ударила с юмрук в брадичката, Хърд му отговаря: „Не се дръж така, сякаш не ми отговори!“, а той добавя: „Аз просто те отблъснах...“ и признава, че е писал на домакина на сградата Травис да дойде, защото се е притеснявал, че нещата ще ескалират.

След дълъг спор Деп е категоричен: „Ако има физическо насилие, трябва да се разделим. Независимо дали е 1 или 10 часа на ден – не трябва да има физическо насилие! Това, което се опитвам да кажа, че е нужно да отделим толкова време, колкото е нужно, за да се успокоят нещата между нас, за да не се стигне до там, че да се убием!

Нека да отделим достатъчно време за да поправим това, което е счупено в машината. Машината, която сме ние. Обичам те и искам да си ми съпруга, а аз да съм добър съпруг.“

Амбър се съгласява, казвайки: „Обичам те. Знам, че двамата можем да сме добре.“

Днес.бг

Ала няколко месеца по-късно именно тя подава документи за развод. А причината актрисата да започне цялата тази битка със съпруга си е проста – тя си мисли, че той я има за даденост.

Адвокатите на Деп са категорични, че записът е истински и не е единствен. Останалите също съдържат признания за насилието от страна на Амбър Хърд към Деп.

Daily Mail публикуват и втори запис, в който Джони се заканва, че ще отиде и ще подаде документи за развод срещу съпругата си. А тя е напълно сигурна, че той няма да го направи, защото „това ще е лошо за него.“

След това Деп се опитва да я убеди да се разберат мирно, без да се стига до съд, но актрисата отказва, тъй като репутацията е накърнена, а медиите са я нарекли „лъжкиня“ и „златотърсачка“.

„Последния път, когато нещата излязоха извън контрол между нас, си мислих, че ще изгубя живота си. Мислех, че ще го направиш без да искаш“, казва Хърд. А Деп отговаря: „Амбър, нарани пръста ми, хвърли бутилка минерална вода срещу мен, буркан и бутилка спирт!“.

Тогава тя го пита: „Какво ще кажеш пред съда? Че е било равностойна битка ли?“.

Но не спира до там, Хърд обяснява подробно как всъщност той е насилникът, а Деп се оправдава, че е повикал Травис, за да не ескалират нещата.

Когато той я пита, дали наистина си вярва, тя казва „Да“. Когато той я пита, дали се има за насилник, тя му отговаря „Не“, а когато той и казва, дали осъзнава, че го е малтретирала физически, тя е категорична:

„Аз съм 50 килограма. Е, вече не, но бях 50 килограма. 50-килограмова жена, казва тя и с надсмешлив тон добавя. - „Какво ще направиш Джони? Ще излезеш да свидетелстваш и ще кажеш, че аз съм започнала? Наистина? Ще видим колко хора ще ти повярват“, казва тя.

След разкритията, нещата се обърнаха. Феновете на Деп започнаха петиция, за да бъде върнат актьорът в „Карибски пирати“, а срещу актрисата се появи друга петиция – тя да бъде уволнена от продължението на „Аквамен“.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/index/2020/02/06/istinata-izleze-naiave-ambyr-hard-e-napadala-djoni-dep.438253