Двама маскирани мъже завързаха касиерка и обраха чейндж бюро в Шумен.

Престъплението е извършено малко след 9,00 часа тази сутрин, минути след като жената е отворила бюрото. Задигнати са левове и валута за около 10 000 лв.

Бюрото се намира под магазина на "Булмаг" на мястото на бившата Военна болница  в Шумен. В момента в обекта се извършва оглед от криминалисти, видя репортер на ШУМ.БГ.

"Влезли са двама човека маскирани и са взели парите. Не са били въоръжени. Питали са я къде са парите. Тя съответно е показала мястото, където се съхраняват", каза пред журналисти собственикът на чейнджа Орлин Чакъров.

При преглеждането на записите от охранителните камери се видяло как двамата мъже действат хладнокръвно, съборили са жената на земята и са завързали ръцете й с миша опашка. Лицата им обаче не се виждали.

"Жената е добре. Разстроена е, но общо взето е добре", каза Чакъров. Той държи чейндж бюрото там от 2011 година.

По-късно от Апелативна прокуратура във Варна съобщиха, че Шуменската районна прокуратура ръководи досъдебно производство за грабежа на обменното бюро. От там уточниха още, че със сила нападателите са успели да вземат 5000 лева, 1000 турски лири и малко евро. Към момента извършителите се издирват.

От пресцентъра на шуменската полиция пък уточниха, че жената, работеща в бюрото, е на 36 години. Бандитите са завързали ръцете и краката й.

ШУМ.БГ