47-годишен жител на Велики Преслав бил установен да шофира след употреба на кокаин, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Вчера в 14,14 часа на пътя между Шумен и Велики Преслав, малко преди разклона за старата столица, пътни полицаи спрели лек автомобил БМВ 320 Д. 47-годишният водач бил тестван с дръг чек, който установил наличие на кокаин.

Мъжът не дал кръвна проба за анализ. При последвала проверка и претърсване в лекия автомобил било намерено наркотично вещество - кетамин под формата на таблетки. Мъжът бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав.

Около 12,50 часа вчера на входа на град Каспичан за проверка бил спрян водач на Ситроен Джъмпер с шуменска регистрация. Водачът, 27-годишен жител на Гоце Делчев, не представил свидетелство за управление, а след справка станало ясно, че управлява в срок на наложена административна мярка за временно отнемане. Тестван бил с дръг чек, който отчел наличие на амфетамин и метамфетамин. Той също бил задържан за срок до 24 часа.

На двамата водачи са образувани досъдебни производства, уточниха от полицията.

ШУМ.БГ