Със самочувствието, че не е в ролята на обречен "Лудогорец" приема "Интер" в първи 1/16-финален сблъсък в Лига Европа. Срещата между българския шампион и трикратният носител на отличието е тази вечер от 19.55 часа на "Хювефарма арена" в Разград.

Срещата ще бъде предавана пряко по БНТ1.

Преди мача "Лудогорец" изрази увереност, че може да се представи дообре въпреки класата на своя противник, считан за един от фаворитите в турнира.

Това е четвърто участие за "Лудогорец" в елиминационната фаза на Лига Европа. За трети път на този етап в турнира българският шампион се изправя срещу италиански тим. През сезон 2013-14 отборът от Разград отстрани "Лацио" след 1:0 и 3:3, за да стигне до осминафиналите, а през през 2017-18 беше елиминиран от "Милан" след 0:1 и 0:3.

Очакванията

Треньорът на "Лудогорец" Павел Върба, който дебютира официално начело на тима едва преди няколко дни, има само един мач зад гърба си - 6:0 над "Ботев" (Враца). Чешкият специалист вярва, че опитът на футболистите му може да бъде от полза.

"Знаем, че ни чака много тежък мач с един много силен европейски отбор, какъвто е "Интер". Ние не искаме да му оставяме напълно ролята на фаворит. Надявам се и вярвам, че ще покажем това на терена. Във вестниците може да се пише всичко, че "Интер" ще съхранява футболисти, но аз съм убеден, че съперникът ще подходи много сериозно и ще извади оптимален състав", каза Върба.

"Няма нужда да мотивираме играчите за мача, защото името на "Интер" само по себе си е голяма мотивация. От друга страна, знам, че "Лудогорец" не се плаши от такива мачове".

Капитанът на българския отбор Светослав Дяков дори обяви, че "Лудогорец" ще играе за победа.

"Интер" от своя страна ще бъде без две основни фигури - халфът Марсело Брозович, който лекува контузия в глезена и болният централен защитник Милан Шкринияр.

"Мачът ще бъде срещу отбор, който редовно играе в евротурнирите. "Лудогорец" демонстрира нападателен футбол и е първи в своето първенство с голяма разлика пред втория. Подхождаме с уважение, защото знаем, че "Лудогорец" има силно нападение", коментира преди двубоя Антонио Конте.

"Нерадзурите" загубиха два пъти поред в рамките на четири дни и напрежението е върху тях с оглед на големите очаквания, които има към отбора.

Мач за историята

Освен отбор с много титли и успехи в историята си, феновете в Разград ще видят още едно паметно събитие в първия осминафинален сблъсък. Срещата от Лига Европа ще бъде първата в България, на която ще бъде използвана системата за видеоповторения (VAR).

Това ще е първият от поне двата мача в рамките на малко повече от месец на територията на страната, при които технологията ще бъде налична и на Националния стадион "Васил Левски" за срещата от плейофите за Евро 2020 между България и Унгария на 26 март.

В срещата в Лига Европа между "Лудогорец" и "Интер" в Разград ще се използва мобилната система за видеоповторения, която е разположена в бусове, откъдето мачът е гледан от видеоарбитрите. Главният съдия Карлос Дел Серо Гранде е първият арбитър в България, който ще може да използва 13-те камери, за да гледа спорни положения в мач.

До резервните скамейки в сектор А на стадиона в Разград е монтиран екран, където испанският съдия ще може да гледа ситуациите.

Дневник