Потенциалните инвеститори от Дружеството “Състейнабъл енерджи пелет плант пропърти мениджмънт-Шумен” ООД, които имат намерение да изградят завод за висококалорични пелети на терен в местността „Чернювец“ край кв. "Дивдядово",  канят обществеността и всички заинтересовани на среща, съобщиха от пресцентъра на община Шумен.

Публичното обсъждане ще се проведе на 26 февруари, сряда, от 18.00 часа в конферентната зала на Регионалния исторически музей в Шумен.

Поканата е адресирана и до общинският кмет Любомир Христов, кметовете на населените места в общината, представители на общинската администрация.

В текста на поканата се казва още, че по време на срещата местната общественост ще бъде запозната както с технологията, която ще се прилага при функционирането на завода, така и със самия производствен процес. На нея представителите на дружеството ще дадат подробна информация по темата и ще отговорят на всички въпроси, които интересуват гражданите, информираха още от пресцентъра на общинска администрация.

ШУМ.БГ